Bandmembers

MarcusMarcus (Keys & Vocals)

Mooi rood is de kleur van zijn keyboard. Marcus vindt het interessant om nieuwe akkoorden te ontdekken en dat toe te passen in zijn passie en vindt het elke keer heerlijk om bij deze muzikale bende te zijn. Want zeg nou eerlijk: wie mag er nou keer op keer lekker experimenteren binnen de muzikale kaders? En dan met een voldaan gevoel huiswaarts gaan. Heerlijk toch? Soul muziek is daarbij een genre wat Marcus goed ligt; eerlijke groove, pakkende en vooral super motiverende energieke lijntjes, waarop de zanglijnen golven. Verder is zingen iets wat hij aan het ontdekken is, dus werk aan de winkel! Live en Learn! Diverse bandjes en een hoop plezier verder, hoopt Marcus jullie een keer te verwelkomen met een muzikale soul input met zijn live klanken. Okay….. tot gauw dan!

WallyWally (Bass)

Wally is een doorgewinterde muzikant die zijn sporen heeft verdiend in diverse bands, met verschillende muziekstijlen, maar zijn liefde gaat uit naar de groovy en funky rythms. Daarom kan hij al zo lang zijn draai vinden bij Solid Soul! Met zijn 5 string Michael Kelly acoustic bass en een 5 string custos G&L op een EBS Reidmar met een EBS proline cabinet 2×10 met tweeter, gaat Wally helemaal op in zijn muzikale spel!

RobinRobin (Percussion)

Vanaf het allereerste begin is Robin, medeoprichter van Solid Soul van de partij. De toegevoegde waarde van percussie in de rythm section neemt hij voor zijn rekening en zorgt mede voor Solid Soul’s groovy sound. Naast percussiewerk in bands zoals Soraya, Gaetano, Cerveze Fria, DP en The Power Mine, is hij toch altijd Solid Soul trouw gebleven. Iedere vrijdag aan het einde van de werkweek in de Studio samen muziek maken met zijn maatjes is nog steeds ‘zijn ding’. In de Amsterdamse scene is Robin vaak te vinden als sessiemuzikant en hiernaast is hij vaste gastmuzikant bij de Amsterdamse formatie MOSQUITO. Sleutelwoorden: LP, Zildjan, supercussion…. handpercussion.

GabyGaby (Vocals)

Gaby is een geboren en getogen Rotterdamse. Zingt sinds haar 16e jaar en is begonnen in de band bij haar vader, die gitarist/bassist is. Nadat ze haar longen uit haar lijf heeft gezongen, is ze maar zanglessen gaan volgen. Close harmony zingen vind ze het allerleukste om te doen. Ze heeft in diverse bands gezongen van pop, rock, jazz en soul, maar Solid Soul is haar thuisbasis.

TerryTerry (Guitar)

Terry komt uit een gezin waar binnen iedereen met muziek bezig was. Al van kleins af aan begon hij meerdere instrumenten te spelen. Hij is overigens volledig autodidactisch en kan dus geen noot lezen. Momenteel speelt hij voornamelijk gitaar. Hij heeft allerlei muziekstijlen gespeeld zoals Country, Rock, Disco, Rock & Roll, Reggae (als bassist), House en Jazz Rock. Maar zijn voorkeur gaat uit naar Funk, Soul en R&B met een lekkere groove. De afgelopen jaren heeft hij met veel verschillende bands gespeeld en per toeval bij Solid Soul beland.

MaartenMaarten (Sax)

Maarten heeft jaren sax gespeeld in de blazerssectie van bands zoals Familie Jansen, KingDingeling en Swings of Support. In Ray’s Groove gaat hij solo op tenorsax. Bij Solid Soul is het vooral de altsax, waarmee hij het warme Soul en Funky repertoire omlijst. Te gekke nummers om helemaal los op te gaan en altijd weer zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

TonyoTonyo (Drums)

Reeds op zeer jonge leeftijd liep Tonyo met een trommel voor zijn buik(je) al naar de kleuterschool en sindsdien drumt hij er al jaren op los. Van jazz tot pop, rock, funk, soul, etc…!! Zo lang het maar Grooved. Hij speelde in diverse bands, eigenlijk teveel om op te noemen en in binnen en buitenland. Nu bij Solid Soul waar plezier en de liefde voor Soul en Funky music voorop staat. So Let’s GROOVE!!!